De beste tips voor kids

Categorie: Blog (pagina 1 van 1)

Kies uit alle loungesets de set die bij jou past

Voorlopig kunnen we nog even niet op een terrasje neerstrijken en heerlijk een cappuccino, een wijntje of een biertje drinken. De horeca blijft, helaas, voorlopig nog even gesloten. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal niet buiten kunt gaan zitten! Kies uit alle verschillende loungesets online de set die bij jou en je gezin past. Op de lage loungesets kun je heerlijk chillen en een boekje lezen. Gezellig met het hele gezin rond de vuurkorf zitten. Op de hoge loungesets kun je heerlijk een hele avond vertoeven. Je kunt er eten zonder met je bord op schoot te zitten en daarna blijf je natuurlijk nog even lekker natafelen.

Er zijn nogal wat loungesets te koop!

Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Het is dus eigenlijk heel belangrijk om je goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, van heel robuust tot heel romantisch. Uit verschillende materialen, van zwaar metaal tot luchtig rattan. En ook nog eens uit verschillende kleuren. Daarbij zijn er onderling nog best verschillen in prijs tussen de verschillende loungesets. Dus behalve bepalen wat je wilt, is het ook belangrijk dat je je budget bepaalt. Tip: reserveer niet te zuinig. Een mooie loungeset die helemaal naar je zin is geeft je jarenlang plezier!

Een all weather loungeset is misschien iets voor jou

Hoe vaak was jij niet even in de supermarkt toen het begon te regenen en jij je realiseerde dat de kussens van je tuinstoelen nog buiten waren? Vaak, toch? En dat ben je mooi in de aap gelogeerd. Die kussens zijn natuurlijk doornat tegen de tijd dat jij weer thuis bent en het drogen van de kussens kost veel tijd. En dus is een all weather loungeset wellicht iets voor jou. Deze loungesets zijn voorzien van kussens die zo dicht geweven zijn van speciaal materiaal dat je ze gewoon kunt afdrogen.

Maak je set compleet met accessoires

Ga je voor de aanschaf van een nieuwe loungeset? Kies dan ook direct voor een mooie (zweef) parasol. Misschien heb je nog wel ergens een oude staan, maar dat zou staan als een vlag op een modderschuit. Breng die oude parasol, samen met je oude tuinset naar de kringloop of naar de vuilstort. Ook mooie windlichten, een vuurkorf, een tuinhaard of een barbecue kunnen bijdragen aan het luxe terras-gevoel in je eigen tuin. Daar ga je de komende jaren heel veel plezier aan beleven!

3 dingen waar je op moeten letten bij ondernemen

Ben je van plan om te gaan ondernemen of wil je binnenkort gaan ondernemen? Dan is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden en een aantal zaken uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan je administratie, wat doe je als je ziekt bent en wat voor invloed heeft het als je stopt met je huidige baan? Dit zijn dingen die belangrijk zijn om vooraf te weten. In deze blog nemen we je mee in een aantal van deze zaken en wat je kan doen als er toch iets gebeurt wat je vooraf niet had bedacht.

Wat als je niet in staat bent om te werken

Wanneer je als zelfstandige gaat beginnen is het belangrijk om te weten dat wanneer je ziek wordt of een ongeval meemaakt dat je in principe ook geen inkomsten meer hebt. Daarom is het slim om vooraf goed uitzoeken welke voorzieningen er zijn om dit af te dekken. Je kan je bijvoorbeeld hiertegen verzekeren. Toch zijn er altijd dingen die je niet kan voorzien. Wat als je bijvoorbeeld letselschade oploopt? Dan is het verstandig om een letselschade specialist in te schakelen. Zij helpen je verder is het gehele proces wanneer je dit overkomt. Het is natuurlijk niet iets waar je op rekent maar het kan iedereen overkomen.

Administratie op orde?

Het is belangrijk dat je jouw eigen administratie op orde hebt. Als zelfstandige moet je dit zelf doen en ben je zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld je omzetbelasting. Ook wanneer de belastingdienst komt kijken moet je de zaakjes in orde hebben. Daarom is het slim om vanaf het begin al je administratie op orde te hebben of direct uit te besteden. Uiteindelijk zal het uitbesteden van je administratie je meer tijd opleveren waardoor je meer werk kan verrichten of meer tijd kan steken in de groei van je bedrijf. Wanneer je dit in orde hebt, kan je rustig verder met ondernemen.

Bewaar een potje

Het is slim om als zelfstandige een potje met geld opzij te zetten in gevallen van nood of om gewoon meer vrijheid te creëren. Wanneer je dit doet kan het geen kwaad om bijvoorbeeld 1 of 2 maanden niet te werken. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat je inzichtelijk hebt hoeveel geld je per maand uitgeeft. Zodra je dit inzichtelijk hebt ben je erg flexibel en kan je bijvoorbeeld er tussenuit of even opladen en je rust Pakken. Vervolgens is het weer slim om daarna het potje weer op te bouwen.

Welke fietstrends heeft 2021 voor ons in petto?

Nederland is altijd al een fietsland geweest. Maar sinds de huidige corona crisis is dit alleen nog maar meer geworden. Het is al een tijdje zo dat we vaker de fiets pakken voor kortere afstanden en dat we als vrije tijdbesteding gaan fietsen. En dit kan natuurlijk niet zonder een goede fiets! Zoals met alles in de wereld komen er ook voor de fiets elk jaar weer nieuwe trends bij. Of je ze nou leuk vindt of niet, feit blijft dat e-bikes steeds populairder worden en dit zullen we ook terug zien in de nieuwste trends voor aankomend jaar.

E-bike modellen

Men denkt dat er dit jaar drie of vier e-bikemodellen op de markt komen voor het vervoer van vracht en personen, waar onder ook oplossingen voor gezinnen met meer dan één kind, en natuurlijk voor commerciële bezorgdiensten. Daarnaast zullen er elektrische aandrijvingen verschijnen op compacte vouwfietsen, die dan een klimaatvriendelijke oplossing vormen voor snel vervoer voor korte afstanden zoals de afstand tussen het openbaar vervoer en je werk. Ook zullen er nieuwe, mooi vormgegeven modellen verschijnen waarbij een compacte motor en een slanke batterij perfect in de fiets zijn geïntegreerd, zodat zelfs de grootste tegenstanders van e-bikes over de streep zullen worden getrokken. Want een e-bike hoeft niet altijd alleen maar voor de wat “oudere” generatie te zijn, als jij wat ondersteuning wilt voor die hoge brug waar je altijd overheen moet om bij je werk te komen, is dit een goed idee!

Sportieve fietsen

Een andere (niet-elektrische) trend dit jaar zijn fietsen die met bredere banden kunnen worden uitgerust. Door bredere banden te gebruiken kun je met een allround wegfiets praktisch overal uit de voeten, aangezien ze op asfalt net zo comfortabel en stabiel zijn als op grind. Deze fietsen zijn niet alleen erg praktisch, ze zien er ook nog is super sportief en stoer uit. Met zo’n Sportieve fiets kan jij dus gemakkelijk naar je werk rijden, maar als je dat leuk vindt kan je er zelfs een sportieve route door het bos mee rijden.

Fietsbrillen

En nee dit zijn niet de saaie fietsbrillen die je beschermen tegen het felle zonlicht, maar fietsbrillen met augmented reality. Deze brillen hebben hetzelfde te bieden als een computer en nog wel meer: gps en spraakbediening, fitheids- en prestatiemonitoring, afspeellijsten en handsfree communicatie met andere fietsers. En je kunt ermee bellen terwijl je fietst. Zodra je verbinding maakt met Bluetooth kun je met spraakcommando’s je telefoon of de geïntegreerde navigatietool vertellen wat je wilt horen of in je gezichtsveld wilt zien. Bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand, het aantal kilometers dat je hebt afgelegd of de hoogteverschillen die je hebt overbrugd. Wie wil dat nou niet!?

Examens? Een eitje met examentraining

De meest stressvolle tijd van je middelbare school: de eindexamens. Dit is hét moment waarop je moet laten zien wat je in al die jaren hebt geleerd. Het voelt alsof de prestaties van deze ene week je toekomst bepalen. Het kan zo maar zijn dat je er maanden lang tegen aan zit te hikken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vaak is de spanning in de aanloop naar deze week erg zwaar. Het kan zijn dat je al vermoeid bent voordat je überhaupt begint met je examenweek. Maar vaak gaat een examenweek voorbij zonder dat je er erg in hebt. Zeker als je er goed op voorbereid bent. Een goede voorbereiding is de beste manier om zenuwen tegen te gaan. Wil je je echt maximaal voorbereiden voor de examenweek? Dan is een examentraining misschien iets voor jou.

Misvattingen

Er zijn veel misvattingen over examentrainingen. Zo doen veel scholieren enkel een training in de vakken waar ze slecht in zijn. Anderen denken dat examentrainingen bedoeld zijn voor ‘domme kinderen’. Belangrijk is te begrijpen dat niet iedereen zijn kennis op dezelfde manier uit. Ook de slimste mensen kunnen onder hoge druk domme antwoorden geven en slecht presteren. Een examentraining gaat veel verder dan kennis bijspijkeren. Het leert scholieren hun rust te bewaren, examens te structureren en de vragen op een juiste manier te interpreteren. Zo wordt je getraind in het maken van examens. En zoals men zegt: oefening baart kunst!

Training in het maken van examens

Daarmee is een examentraining niet alleen handig voor vakken waar je misschien niet zo goed in bent, maar helpt een training voor alle examens. Ook als je goed bent in een vak en de stof goed beheerst, de vraagstelling op een examen kan net anders zijn dan je gewend bent van je schooltoetsen. Als je dan vast houdt aan het type antwoorden dat je gewend bent om te geven, en dat goed werd beloond, ga je dus de mist in.

Soorten examentraining

Examentraining is er in allerlei soorten en maten. Van klassieke schoolse klasjes, met een docent en leerlingen in een zaaltje, tot een online lespakket thuis. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Leren met video’s is effectief en erg flexibel: je studeert op je eigen tempo en kan de filmpjes kijken waar en wanneer je maar wil. Maar in de lessen van een ‘echte’ docent slagen docenten er vaak in leerlingen persoonlijk te motiveren door het vak net anders (en net leuker) uit te leggen dan docenten op school. Een klas heeft ook als voordeel dat scholieren samen kunnen leren. Bovendien geven veel instanties een slagingsgarantie. Niet geslaagd? Geld terug.