Nederland is altijd al een fietsland geweest. Maar sinds de huidige corona crisis is dit alleen nog maar meer geworden. Het is al een tijdje zo dat we vaker de fiets pakken voor kortere afstanden en dat we als vrije tijdbesteding gaan fietsen. En dit kan natuurlijk niet zonder een goede fiets! Zoals met alles in de wereld komen er ook voor de fiets elk jaar weer nieuwe trends bij. Of je ze nou leuk vindt of niet, feit blijft dat e-bikes steeds populairder worden en dit zullen we ook terug zien in de nieuwste trends voor aankomend jaar.

E-bike modellen

Men denkt dat er dit jaar drie of vier e-bikemodellen op de markt komen voor het vervoer van vracht en personen, waar onder ook oplossingen voor gezinnen met meer dan één kind, en natuurlijk voor commerciële bezorgdiensten. Daarnaast zullen er elektrische aandrijvingen verschijnen op compacte vouwfietsen, die dan een klimaatvriendelijke oplossing vormen voor snel vervoer voor korte afstanden zoals de afstand tussen het openbaar vervoer en je werk. Ook zullen er nieuwe, mooi vormgegeven modellen verschijnen waarbij een compacte motor en een slanke batterij perfect in de fiets zijn geïntegreerd, zodat zelfs de grootste tegenstanders van e-bikes over de streep zullen worden getrokken. Want een e-bike hoeft niet altijd alleen maar voor de wat “oudere” generatie te zijn, als jij wat ondersteuning wilt voor die hoge brug waar je altijd overheen moet om bij je werk te komen, is dit een goed idee!

Sportieve fietsen

Een andere (niet-elektrische) trend dit jaar zijn fietsen die met bredere banden kunnen worden uitgerust. Door bredere banden te gebruiken kun je met een allround wegfiets praktisch overal uit de voeten, aangezien ze op asfalt net zo comfortabel en stabiel zijn als op grind. Deze fietsen zijn niet alleen erg praktisch, ze zien er ook nog is super sportief en stoer uit. Met zo’n Sportieve fiets kan jij dus gemakkelijk naar je werk rijden, maar als je dat leuk vindt kan je er zelfs een sportieve route door het bos mee rijden.

Fietsbrillen

En nee dit zijn niet de saaie fietsbrillen die je beschermen tegen het felle zonlicht, maar fietsbrillen met augmented reality. Deze brillen hebben hetzelfde te bieden als een computer en nog wel meer: gps en spraakbediening, fitheids- en prestatiemonitoring, afspeellijsten en handsfree communicatie met andere fietsers. En je kunt ermee bellen terwijl je fietst. Zodra je verbinding maakt met Bluetooth kun je met spraakcommando’s je telefoon of de geïntegreerde navigatietool vertellen wat je wilt horen of in je gezichtsveld wilt zien. Bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand, het aantal kilometers dat je hebt afgelegd of de hoogteverschillen die je hebt overbrugd. Wie wil dat nou niet!?