Brood op de plank krijgen is niet altijd de meest gemakkelijke taak, en al helemaal niet wanneer het huis vol is. Geld besparen is een van de meer voor de hand liggende manieren om wat meer te kunnen doen voor jezelf en eventueel voor de kinderen. Dit is makkelijker dan je denkt, hier zijn een paar simpele manieren om geld te besparen!
Overbodige abonnementen opzeggen
Een hoop abonnementen sluipen meer de portemonnee in dan je denkt. Als je eens in de zoveel tijd een abonnement afsluit heb je niet door hoeveel geld er op een lange termijn in gaat zitten. Maak eens een lijstje van alle abonnementen die je op dagelijkse basis niet nodig hebt, die extra zijn. Een voorbeeld kan zijn een abonnement op de krant, of een site waar je films op kan streamen. Vaak zijn dit abonnementen die je eigenlijk minder vaak gebruikt dan je dacht toen je het abonnement afsloot. Een tip is, zeg de abonnementen op en gebruik het geld om te sparen of voor meer nodige doeleinden. Als je een film wilt kijken, kan dat ook op een andere manier. En het nieuws is er ook zonder de krant die elke week op de mat ligt.
Verdiep je in aanbiedingen
Reclames en aanbiedingen gaan altijd een beetje langs iedereen heen. Je ziet het maar je slaat het niet echt op. Maar het zal je verbazen hoeveel je kan besparen als je hier wel op gaat letten. Bij de supermarkt zijn er vaak aanbiedingen die op lange termijn echt een verschil maken in je uitgaves. Aanbiedingen zoals luiers aanbieding of babydoekjes aanbieding. Dingen die eigenlijk veel geld kosten omdat je er heel veel van nodig hebt, daarom zijn aanbiedingen des te handiger om gebruik van te maken.
Geld apart leggen
Sparen is niet voor iedereen weggelegd, maar geld apart leggen kan ook als je heel weinig te besteden hebt. Het gaat er namelijk niet om hoeveel je spaart, maar dat je spaart. Daar begint het grootste bedrag namelijk, bij het geld apart leggen, maakt niet uit hoeveel. Uiteindelijk heb je altijd meer dan waar je mee begon.
Waar en wat koop je
Het is heel handig om eens bij te gaan houden wat en waar je precies dingen koopt. Aankopen worden meestal bijna onbewust aangeschaft, je doet boodschappen eerder bij een winkel om de hoek dan bij de winkel die wat verder is maar ook goedkoper. Daar kun je onderscheid in gaan maken, waar je welke boodschappen doet. Het kost in het begin wat moeite maar je krijgt er een hoop voor terug. Bovendien gaat het wat dit betreft met name over het aanwennen van een nieuwe gewoonte en zodra dat gebeurt is, weet je al snel niet meer beter, en je merkt een groot verschil op de rekening.